Objavljeno: 7.3.2024 05:00

Konec podpore za Androidne aplikacije v Windows 11

Microsoft je sporočil, da po treh letih ukinjajo podporo za androidne aplikacije na Windows 11, ki so doslej delovale v okviru WSA (Windows Subsystem for Android). Podporo mu bodo odrekli čez natanko leto dni, 5. marca prihodnje leto. Nekaj sprememb pa se obeta že takoj.

Od danes dalje na Microsoft Storu ni možno več najti Amazon Appstora in povezanih aplikacij za Android. Kdor ima trenutno nameščene kakšne aplikacije z Amazon Appstora, jih bo lahko uporabljal do nadaljnjega, ne bo pa možno nalagati novih.

Na novost, ki je presenetila vse vpletene, saj je Microsoft doslej vestno posodabljal WSA, se je že odzval Amazon.  Zatrdili so, da bodo poskrbeli za tekoč prehod. Od danes dalje razvijalci ne morejo več predložiti novih aplikacij v Amazon Appstore, ki merijo na Windows 11. Avtorji obstoječih aplikacij te lahko posodabljajo, vse dokler Microsoft popolnoma ne ukine podpore prihodnje leto.

Razlogov za ukinitev podpore ne poznamo. Špekuliramo lahko, da je Microsoft obupal, ker brez neposrednega dostopa do Googlovega Play Stora ni mogel upati na podobno dobro uporabniško izkušnjo, kot jo Apple zagotavlja na macOS, ki poganja vse za iOS.

Microsoft

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji