Objavljeno: 14.1.2007

Kako se prodajajo konzole?

Potem ko se že nekaj časa prodajajo igralne konzole nove generacije vseh treh velikih izdelovalcev, je raziskovalno-analitična hiša NPD objavila prve rezultate prodaje na igričarskem trgu.

Temeljno sporočilo raziskave je, da se je prodaja iger, konzol in dodatkov zanje v decembru povečala za 19 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je presenetljivo dober rezultat za obdobje prehoda na novo generacijo konzol.

Med igralnimi konzolami nove generacije je december pripadel Xboxu 360, ki je bil prodan v 1,1 milijona enotah. To ni presenečenje, saj je zadnji Xbox naprodaj precej dlje od konkurentov in ima tudi dovolj veliko zbirko iger.

Nintendo je v decembru prodal 604,200 konzol Wii, skupaj v lanskem letu pa 1,1 milijona. Izkupiček bi verjetno lahko bil še precej boljši, če ne bi Nintendo s hitrejšo proizvodnjo uspel zadovoljiti povpraševanje kupcev. Leto 2007 bo za Wii zelo zanimivo.

Sony se je moral zadovoljiti šele s tretjim mestom, saj je prodal "le" 490.700 konzol PlayStation 3, skupaj v lanskem letu pa 687.300. K temu naj bi pripomoglo pomanjkanje iger in neugodne zgodnje ocene konzole.

Kljub temu pa je potrebno opozoriti, da Sony vendarle ne more biti tako nezadovoljen. Skupni zmagovalec med prodanimi konzolami namreč ni Xbox 360, ampak dobri stari PlayStation 2, ki je med prazniki našel 1,4 milijona novih lastnikov.

Decembra 2006 je zmagal Xbox. Se obeta preobrat, ali bosta PS3 in Wii letos vrnila udarec?

http://www.npd.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji