Objavljeno: 18.11.2003

Kako odgovoriti na poslovne izzive

Vloga IT v organizacijah pri doseganju poslovnih ciljev je ponekod še vedno nejasna, pravi dr. Simon Žnidar, eden od predavateljev na Informacijskem kažipotu podjetja ITS Intertrade Sistemi, ki je bil 12. novembra 2003 v Ljubljani. Glavna tema Informacijskega kažipota je bila Kako povečati konkurenčnost na globalnem trgu, udeleženci pa so poslušali predavanja s področij upravljanja informacijske tehnologije, strateškega usmerjanja podjetij ter uporabe Baana in drugih sistemov ERP.

Žnidarjevo predavanje je bilo namenjeno vprašanjem o tem, kako upravljanje informacijske infrastrukture odgovarja na poslovne izzive. Ugotavlja, da morata biti tehnološka in poslovna vizija razvoja informacijskega sistema močni povezani, kar pripomore k temu, da silovite spremembe v okolju nimajo prevelikega vpliva na poslanstvo organizacije. S pomočjo ustrezne informacijske tehnologije se je mogoče tudi hitreje in bolj zanesljivo odzivati na nove poslovne zahteve.

Poslovni in proizvodni procesi so namreč vse bolj avtomatizirani, vse več je elektronskega in brezpapirnega poslovanja, proizvodnja, distribucija in razdeljevanje pa se gibljejo v smeri just-in-time. Globalna prisotnost organizacij zahteva poslovanje 7x24, stalno prilagajanje, personalizacijo izdelkov in storitev, notranje in medorganizacijsko povezovanje, kakor tudi upoštevanje standardov in ostale regulative.Ustrezno upravljanje informacijske tehnologije pripomore k optimalni kakovosti celotnih storitev organizacije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji