Objavljeno: 8.12.1999

Kai's Power Tools 6

Manj kakor leto dni od predstavitve različice KPT 5 je podjetje Metacreations pripravilo novo različico orodij in filtrov za slikarske programe Kai's Power Tools 6. Najbolj znan komplet grafičnih filtrov na svetu odslej vsebuje zbirko novih učinkov in orodij za sodobne elektronske slikarje za splet in tisk.

Za šesto različico so programerji pripravili osem novih filtrov in še dva dodatna, ki so jih pridobili z nakupom podjetja Rayflect). Prvi učinek je KPT Materializer, ki omogoča preprosto ustvarjanje novih vzorcev, sestavljenih iz tekstur in vzorcev z izboklinami (bump maps). Te nato z natančnim določanjem virov svetlobe prilagodimo lastnim potrebam. Na ta način lahko ustvarimo nove materiale, ki bolj verno posnemajo naravne snovi.

Drugi učinek je KPT Equalizer, ki pomaga pri ostrenju zamegljenih slik, poleg tega pa lahko z nastavitvami barvnih vrednosti pričaramo nove učinke. KPT Gel je orodje za tridimenzionalno risanje, s katerim lahko posnemamo številne naravne snovi, nastavljamo vire svetlobe, svetlobne odboje, osvetlitve in prozornost. KPT Lens Flare posnema naravne učinke, kot so svetlobni odboji v lečah, paslike in žarenje. KPT Turbulence na sliko vpelje dvorazsežne valove različnih oblik in frekvenc, s katerimi lahko slikam dodamo dinamiko ali pa iz njih naredimo kratke animacije.

KPT Reaction omogoča izdelavo naravnih tekstur, kot so zebrine črte ali pa oblika koral. Po potrebi so vzorci lahko sestavljeni tako, da se pri ponavljanju samodejno ujamejo na robovih. KPT Projection omogoča postavitve slike v perspektivo pod poljubnim kotom in z dodatnimi učinki. Sledi KPT Goo, ki omogoča najrazličnejša popačenja slik in izdelavo preprostih animacij na podlagi preoblikovanj.

Povsem nova sta učinka KPT Scene Builder (prej Rayflect Photo Tracer) ter KPT SkyEffects (prej Rayflect Four Seasons). Prvi je miniaturni program za postavitev 3D predmetov in scen ter senčenje, podpira pa tudi uvoz projektov iz paketa 3D Studio Max. Drugi je paket učinkov za simulacijo naravnih pojavov, kot so zarja, sončni zahod, mesečina in celo mavrica.

Program Kai's Power Tools 6 je na voljo za okolja Windows in MacOS, deluje pa z vsemi programi, ki podpirajo Adobe Photoshop združljive dodatke (plug-in). Ameriška cena izdelka je 200 dolarjev.

http://www.metacreations.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji