Objavljeno: 7.6.2021 16:14 | Teme: vesolje, Amazon

Jeff Bezos gre v vesolje

Bezos, ustanovitelj Amazona in eden najbogatejših zemljanov, se namerava udeležiti poleta plovila New Shepard, za katerim stoji njegovo podjetje Blue Origin.

Gre za prvi polet tega plovila s človeško posadko, na poletu se bosta pridružila še njegov mlajši brat ter zmagovalec avkcije, ki še poteka (trenutna cena je 2,8 milijonov dolarjev, zaključi se 12. junija). Bezos pravi, da je polet v vesolje nekaj, o čemer sanja že celo življenje. Lahko bi si seveda privoščil polet na ruskem Soyuzu, a si želi v vesolje poleteti z ladjo lastnega podjetja Blue Origin.

Podjetje je izvedlo že 15 uspešnih testnih poletov, a brez posadke. Cilj je ponuditi cenejše polete v vesolje z večjim deležem ponovno uporabnih sestavnih delov (torej raket in modulov za posadko). Polet naj bi se zgodil dvajsetega julija, seveda če bo šlo vse po načrtih. Pri tem bo Bezos prehitel svojega tekmeca, Richarda Bransona, ki prav tako načrtuje polet z plovilom svojega podjetja Virgin Galactic. Poleta se ne bosta končala v orbiti okoli zemlje, ampak se bodo potniki po dosegu končne višine vrnili neposredno na izhodišče. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji