Oglasno sporočilo
Objavljeno: 25.9.2018 07:00

Izšel je novi Monitor!

Naslovna tema nove številke revije Monitor so električna vozila - proizvajalci naj bi namreč v naslednjih letih predstavili kar okoli 340 novih modelov. V poglobljenem članku smo zapisali, kaj se dogaja v svetu teh vozil, kako je v zadnjih nekaj letih rasla prodaja, kdo se največkrat odloča za električno gnana vozila, seveda pa tudi kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Opisujemo tudi nekaj ključnih ovir, ki jih bodo morala tovrstna vozila premagati.

Med preizkusi smo tokrat dobili na preizkus HTCjeva očala za virtualno resničnost Vive. V tujini so na voljo že nekaj let, jeseni pa naj bi prodaja stekla tudi pri nas. Očala so vsekakor zanimiva in v določenih igrah ponujajo fenomenalno izkušnjo, a imajo tudi svoje slabosti. Omeniti velja še Acerjev igričarski prenosnik Nitro 5, ki prinaša presenetljivo veliko zmogljivosti po dokaj razumni ceni. Med prenosniki omenimo še Asusov ZenBook Pro, prvi prenosnik z zaslonom, vgrajenim v sledilno ploščico.

Preizkusili smo tudi nekaj zanimivih mobilnih naprav. Tablice so zadnja leta nekoliko manj zanimive, a vseeno se tudi tu še vedno dogaja – to dokazuje tudi Samsung s tokrat preizkušeno Galaxy Tab S4, ki smo jo preizkusili v navezi s tipkovnico, integrirano v zaščitno ohišje. Seveda smo imeli tudi ta mesec nekaj novih, zanimivih telefonov - v srednjem razredu denimo Huawei Mate 20 Lite, cenejšo različica prihajajočega Mate 20. Preizkusili smo tudi nekaj cenejših naprav - dva nova telefona Nokia (5.1 in 3.1), oba s sistemom Android One, ter manj znanega Cubot P20. Gre za telefon, ki ponuja predvsem dobro razmerje med zmogljivostmi in ceno, spet s prečiščenim sistemom Android.

Med poljudnimi članki velja omeniti daljši članek o e-zdravstvu. To se je v zadnjih letih razširilo tudi na potrošniške izdelke in storitve, hkrati se je odprlo niz novih izzivov in težav, ki preprečujejo premik na višjo raven. Ogledali smo si, kakšno je stanje po svetu ter kakšno pri nas, kje so glave pasti in morebitne težave. Pišemo tudi o razvoju in tehnologiji, namenjeni pomoči hendikepiranim.

Pri nasvetih smo se tokrat lotili brezžičnih omrežji, predvsem tega, kaj postoriti, če omrežje ne deluje tako hitro, kot bi si želeli. Opisali smo kar nekaj koristnih programov, ki nam pomagajo pri analizi omrežja, ter nekaj dejanskih izboljšav, ki jih lahko opravimo. Obdelali pa smo tudi novi Applov iOS, že dvanajsti po vrsti, pregledali in preizkusili smo vse glavne novosti.

V prilogi Monitor Pro, namenjeni poslovnemu IT, tokrat o informacijsko-komunikacijski varnosti in o elektronskem sestankovanju v obliki videokonferenc..

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in vsega ostalega.

Naslednja številka revije izide, v torek, 30. oktobra.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici HTML, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android, pa tudi v spletni trgovini:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Splet: revija.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji