Objavljeno: 16.12.2015 01:00

Izšel je 64-bitni Firefox za okolje Windows

Firefox, kot eden od vodilnih brskalnikov za osebne računalnike, je bil doslej na voljo zgolj v 32-bitni različici. Tekmeci so že zdavnaj prešli na 64-bitne različice, ki boljše izkoriščajo sodobne procesorje in zmogljivosti strojne opreme. Kako pozen je ta korak za Mozillo priča nedavna odločitev družbe Google, ki na posameznih platformah začenja celo z ukinjanjem 32-bitnih različic brskalnika Chrome.

Novi različica brskalnika deluje z okolji Windows 7 ni novejšimi, ne gre pa pričakovati bistveno hitrejšega delovanja. Prednosti so v boljšem delovanju pod večjim bremenom (številom odprtih strani), povečana je varnost, zlasti pa so s tem dosegli združljivost z nekaterimi zahtevnimi spletnimi aplikacijami, ki delujejo samo v 64-bitnem režimu.

Nova različica brskalnika obenem prinaša tudi izboljšave na nekaterih drugih področjih, kot je izboljšan režim zasebnega (anonimizanega) brskanja, ki blokira še več spletnih sledilnikov, izboljšali pa so tudi način svetovanja iskalnih rezultatov v naslovni vrstici. Za nameček Firefox zdaj bolje deluje na računalnikih s podporo za zaslone na dotik, kjer sproži zaslonsko tipkovnico, kjer je ta potrebna.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji