Objavljeno: 13.10.2020 08:00 | Teme: Windows 10

IT administratorji si želijo manj posodobitev

Raziskava portala PatchMangement.org med več kot 500 administratorji v večji podjetjih jasno kaže, da si ti ne želijo več zmede in bojazni, ki jih povzročajo pogoste nadgradnje operacijskega sistema Windows 10.

Vprašani si želijo manj nadgradenj operacijskega sistema Windows 10, kot je trenutna Microsoftova uradna politika. Ta trenutno še vedno vztraja pri dveh večjih posodobitvah funkcionalnosti letno, čeprav so zaradi naraščajočih kritik v zadnjih mesecih začeli zmanjševati število sprotnih sprememb.

Velika večina, skoraj 75% vprašanih, si želi pakete posodobitev (varnostni in drugi kritični popravki so pri tem izvzeti) največ enkrat na eno leto. 35% vprašanih celo predlaga, da bi se funkcionalne nadgradnje okolja Windows 10 zopet dogajale le na vsako drugo leto. V primerjavi s temi je le 8% takih, ki si želijo posodobitve dvakrat na leto, kot je doslej, od tega le 0,8% takih, ki bili pripravljeni nadgradnje delati še pogosteje.

Raziskava je bila prvič narejena leta 2018, tako da je zanimivo primerjati tedanje z najnovejšimi rezultati. Videti je, da je se večina ogreva za eno posodobitev letno, saj je delež odgovorov za to opcijo nekoliko večji, kot v predhodni raziskavi.

Nadgradnje operacijskega sistema Windows so praktično povsod deležne kritik, saj nadgradnje še po vseh teh letih preprosto vzamejo preprosto preveč časa in predstavljajo precejšnje tveganje za nemotenost poslovanja podjetja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji