Objavljeno: 7.7.2017 05:00

iPhone bi lahko prepoznaval obraze

Prihajajoč iPhone 8 naj ne bi imel več čitalnika prstnih odtisov, temveč bo kar prepoznaval naš obraz. Applova metoda za branje prstnih odtisov TouchID je že uveljavljena in preizkušena, saj so jo prvikrat uvedli v iPhonu 5S daljnega leta 2013. Potem ko se je nekaj časa špekuliralo, da novi iPhone čitalnika ne bo imel več pod gumbom Home, temveč na zadnji stran, se zdaj zdi, da ga sploh ne bo imel.

Novi iPhona naj bi imel izboljšano 3D-kamero, ki bo omogočala prepoznavo obraza in avtomatičen odklep telefona, ko ga bo pogledal lastnik. Neuradne informacije so sedaj dobile potrditev še v obliki patentne prijave, s katero Apple poizkuša zavarovati prav takšno prepoznavanje obraza.

To bi poleg odklepa tudi preprečevalo zaklep, kar se nam dandanes rado zgodi, če se v telefon nekoliko preveč zagledamo in pozabimo rokovati z njim. Nov iPhone bi ves čas vedel, kdaj ga gledamo, tako da se ne bi nikoli zaklenil med uporabo, četudi se ga ne dotaknemo dlje časa. Ker bi kamera videla, kje smo, bi bil telefon pametnejši. Če smo bliže, bi na primer v menijih pokazal več ali drugačne funkcije, kakor če smo dlje. Telefon bi se lahko tudi predčasno vključil, če bi zaznal, da se mu bližamo. Prav tako bi bil sposoben usmerjati zvok proti nam.

Vse to so seveda špekulacije, ki izhajajo iz patentne prijave. Podjetja pogosto prijavijo malo več, kot potem dejansko uporabljajo. Kaj od tega bomo videli v novem telefonu, pa ostaja še neznanka. Največ možnosti ima preprost odklep s prepoznavanjem obraza.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji