Objavljeno: 30.10.2018 07:00

iOS 12.1: skupinski Facetime ne bo za vsakogar

Ko govorimo o novih generacijah operacijskega sistema iOS je že lep čas že nekaj povsem običajnega, da po prvotni objavi pogosto sledijo popravki z manjšimi, včasih pa tudi večjimi spremembami. Apple tako pospešeno pripravlja iOS 12.1, ki bo ob številnih pomembnih manjših popravkih prinesel tudi napovedani skupinski FaceTime (Group FaceTime), ki ob prvotni predstavitvi iOS 12 ni bil nared in so ga tako izpustili do nadaljnjega.

Naj spomnimo, da skupinski FaceTime podpira videokonferenčne sestanke s tja do 32 sodelujočimi, pri tem pa pametno preusmerja pozornost in video posnetke na tiste, ki trenutno govorijo. Toda navodila za razvojno različico iOS 12.1 jasno navajajo, da skupinski razgovor ne bo na voljo za vse naprave, ki podpirajo iOS 12.

Čeprav uradno ni še nobene potrditve ali razlage, je več kot očitno, da starejša strojna oprema preprosto ne bo dovolj zmogljiva za procesiranje večkratnih video tokov. Med napravami, kjer skupinsko sestankovanje ne bo možno naj bi bili iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4 in šesta generacija predvajalnikov iPod Touch. Za las pa bodo podprti novejši modeli, med tablicami iPad Air 2 in med telefoni iPhone SE.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji