Objavljeno: 18.11.2015 01:00

Internetna vojna z ISISom

Nedavni teroristični napad v Parizu ima ogromno odmevov tudi v internetnih skupnostih. Krutost ravnanja samoimenovanega kalifata ISIS in njegovih terorističnih organizacij je spodbudila reakcijo spletnega kolektiva Anaoymous, ki je napovedal dobesedno »internetno vojno« proti spletni prisotnosti teroristov.

Znano je, da so v javnost prišle podrobnosti, kako svoje aktivnosti koordinirajo teroristične celice ISISa prek varnih internetnih povezav. Znotraj organizacije imajo organiziran menda pravcato 24-urno službo za pomoč »uporabnikom«, ki svojim članom pomaga vzpostaviti šifrirane in nesledljive povezave prek svetovnega računalniškega omrežja. Menda so jim pri snovanju tega pomagali tudi javno razkriti dokumenti Edwarda Snowdena, s katerimi so posredno in delno razkrili, kako obveščevalne službe sledijo terorističnim organizacijam.

Kolektiv Anyonymous je zdal napovedal, da bodo napeli vse sile, da bi ISIS onemogočili in celo izbrisali v internetno pozabo. Pripravljajo menda niz različnih internetnih napadov in vdorov, ki bodo oslabili ali onemogočili delovanje kalifata in njegovih operativnih agentov.

ISIS se je na grožnjo kolektiva Anyonymous odzval in jih označil za idiote, obenem pa ponudil navodila, kako se obraniti na napovedane napade in zavajati napadalce. Videt je, da bo vojna v internetnem svetu še bolj srdita, kot na terenu.

g-qGl4mVTuY

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji