Objavljeno: 7.2.2007

Idea tudi za Ruby

Priljubljeno razvojno orodje za javo, IntelliJ Idea je 1. februarja prodobilo še dodatek za razvijalce v rubyju. Razvijalci Idee iz podjetja JetBrains so prepoznali priložnost v priljubljenosti rubyja, še posebej pa ogrodja Rails in so zato razvili brezplačen in odprtokoden dodatek za njihov kronski dragulj. Dodatek, trenutno v preizkušanju, je na voljo za Ideo 6.0 in naj bi bil v celoti dokončan kot sestavni del prihajajoče Idee 7.0, najavljene za letošnjo jesen.

Dodatek podpira barvno označevanje skladnje, sprotno prepoznavanje napak v kodi, samodejno dopolnjevanje rezerviranih besed in tudi programskih stavkov rubyja. Dodatek je med drugimi javno pozdravil tudi izvirni tvorec ogrodja Rails, David Heinemeier Hansson, ki je ravno JetBrainsov izdelek in njegovo prijaznost "okrivil" za svoje predolgo vztrajanje na javi.

Sicer bo nova Idea prinesla še kup pomembnih izboljšav, kot je izboljšana podpora za programerska ogrodja Spring in Hibernate, nadzor različic IBM Rational ClearCase, testno ogrodje TestNG in upravnik izgradenj Maven. Testna različica Idee 7.0 ("Selena") naj bi bila objavljena marca.

http://plugins.intellij.net/plugin/?id=1293

http://blogs.jetbrains.com/idea/2007/02/rolling-with-ruby-on-rails-and-intellij-idea

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji