Objavljeno: 28.10.2008

Microsoft: pisarna se seli na splet

Microsoft na konferenci PDC vsak dan znova iz rokava potegne novega asa. Danes so zbranim slušateljem predstavili prve zametke nove pisarne. Office 14, kot zadeva nosi delovno ime (13 so izpustili, vraževerje?), bo tesno povezan s spletom, dobesedno.

Okoli 8.000 udeležencev se še ni dobro opomoglo od visokoletečih najav »temeljev v oblakih« ter Oken 7, že je udarila novica o novostih, ki jih bo v bodoče deležen pisarniški paket Office. Krajša predstavitev najpogosteje uporabljanih programov (Word, Excel, PowerPoint in OneNote) ni pustila nikogar ravnodušnega. Pisarna se je tako v skladu z Microsoftovimi napovedmi zlila s spletom. Uporabniki bomo v bodoče večino najpogosteje opravljanih nalog namesto v ločeni pisarniški aplikaciji opravili kar v spletnem brskalniku. Ta bo s pomočjo tehnologije SilverLight (druge različice) namestil ustrezni vtičnik, ki bo v spletnem brskalniku izrisal trak z gumbi in ukazi za več kot le osnovno urednikovanje dokumentov – mimogrede, celo črkovalnik bo vključen v spletno različico.

Dodatna pika na i pa je možnost sodelovanja z drugimi uporabniki in hkratnega dela na dokumentu. Kar se je še včasih zdelo znanstvena fantastika, počasi postaja realnost, pisarna pa se seli na splet.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji