Objavljeno: 21.12.2004

IBM z novo različico DB2 narekuje spremembe na trgu zbirk podatkov

IBM v novi različici zbirke podatkov DB2 8.2 ponuja trgu nekaj večjih novosti, zlasti na področju tehnologije prilagodljivosti, kar predstavlja korak naprej proti njihovi viziji zbirke podatkov, ki bi se znala samodejno nastaviti, optimizirati in nadgraditi. V novi različici zbirke podatkov je na voljo možnost prilagiditve poizvedb, ki si zna zapomniti optimizacije posameznih poizvedb in jih ponovno uporabiti, kar pohitri delovanje tudi do 30 odstotkov.

Pri IBMu obljubljajo, da podjetja v prihodnosti ne bodo več potrebovala izkušenih upravnikov zbirk podatkov, saj bi se naj strežnik znal sam upravljati in optimizirati delovanje. Do tega je sicer še daleč, saj je še vedno potreben upravnik, ki zna organizirati podatke v fizičnih datotekah na diskih, pozna programske rešitve, ki tečejo nad zbirko podatkov, poizvedbe, ki jih izvajajo uporabniki, način in pogostnost uporabe zbirke podatkov, vsega tega pa zbirka podatkov ne bo zmogla izvedeti samodejno.

Na področju zanesljivosti in visoke razpoložljivosti zbirke podatkov je zdaj mogoče pripraviti okolje z rezervnim strežnikom, ki samodejno prevzame naloge v primeru, če osnovni strežnik preneha delovati, uporabniki pa tega sploh ne opazijo. Nova različica zbirke podatkov DB2 vsebuje tudi izboljšane možnosti varnostnega kopiranja in vračanja podatkov z majhnim številom ukazov.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji