Objavljeno: 17.10.2019 10:00

IBM pod pričakovanji, kljub nakupu Red Hata

IBM je objavil poslovne podatke za tretje četrtletje, ki so slabši od lanskoletnih rezultatov, predvsem pa od pričakovanj vlagateljev. Analitiki so napovedovali prihodke v višini 18,2 milijard dolarjev, IBM pa je uradno potrdil rahlo manj, 18 milijard dolarjev, kar je obenem 3,9% manj kot v enakem obdobju lani.

Zaskrbljujoče je predvsem dejstvo, da so se prihodki zmanjšali kljub pričakovani injekciji svežih prihodkov družbe Red Hat, saj so vsi pričakovali da bo nakup, zaključen julija letos, zakrpal morebitno izgubo matične družbe. Prihodki iz naslova podjetja Red Hat so se namreč zvišali, na 371 milijonov dolarjev, kar je bolje od ocen analitikov pri 350 milijonih dolarjev. Red Hat sodi v divizijo oblačnih storitev, ki je ustvarila skupno 5,3 milijard dolarjev, zdravih 6,4% več kot lani, a to še vedno ni bilo dovolj za pozitiven rezultat celotne korporacije.

Krivec za težave je predvsem oddelek globalnih storitev (Global technology Services), kjer so zabeležili padec prodaje za 5,6%, ta oddelek pa predstavlja približno tretjino vseh prihodkov v četrtletju. Analitiki so mnenja, da slabi rezultati prihajajo za IBM v zelo neugodnem trenutku, ko vlagatelji budno spremljajo, ali se zgodovinsko podjetje lahko uspe tudi v časih oblačnih storitev. Splošno mnenje je, da bodo najbrž sledile nove reorganizacije, da bi vnovič dosegli dobičkonosnost in pomirili delničarje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji