Objavljeno: 12.1.2004

IBM namerava interno uporabljati Linux

IBM je začel s projektom, s katerim naj bi interno zaposleni na svojih osebnih računalnikih uporabljali Linux. IBM ni samo eden največjih ponudnikov računalniških izdelkov in storitev, temveč tudi eden največjih uporabnikov računalniških tehnologij. Projekt vpeljave Linuxa na namizje je vzpostavil direktor interne IT organizacije Bob Greenberg na pobudo generalnega direktorja družbe IBM, Sama Plamisana.

Projekt pa ni velikega pomena samo za IBM interno, saj mnoge izkušnje in rešitve podjetje nato lahko ponudi širšemu trgu. IBMu, ki se je za Linux na namizju začel ogrevati šele v drugi polovici leta 2003, ni tuj prenos internih spoznanj na trg. Projekt interne uporabe Linuxa na strežnikih, ki ga je imel IBM v letu 2000, je imel kasneje velik vpliv na odnos do operacijskega sistema v krogu njegovih kupcev, pa tudi interni produktni strategiji.

Mnogi menijo, da se lahko današnja odločitev na namizni strategiji pokaže že v letih 2005 ali 2006. Kljub temu pri IBMu opozarjajo, da projekt ne provideva zamenjave vseh računalnikov z novimi, ki imajo Linux, temveč znaten del, čeprav morda niti ne večino.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji