Objavljeno: 24.11.2002

IBM in Sharp bosta sodelovala pri poslovnem Zaurusu

Sharp in IBM bosta sodelovala pri razvoju nove generacije ročnega računalnik Zaurus, ki bo namenjen predvsem poslovnim uporabnikom. Sharpov ročni računalnik Zaurus je eden izmed redkih tovrstnih izdelkov, ki temeljijo na operacijskem sistemu Linux, po podatkih raziskav pa se uvršča na šesto mesto po prodaji ročnih računalnikov.

IBM bo pri sodelovanju pripomogel predvsem s svojo programsko opremo, ki jo bo priredil za uporabo na Zaurusih, uporabnikom pa bo omogočala dostop do podatkovnih zbirk in elektronske pošte, poznavalci razmer pa ocenjujejo, da bodo v bližnji prihodnosti Zaurusi vsebovali tudi programsko opremo za prepoznavo govora. >>Poslovni<< Zaurus bo predvidoma na voljo do poletja 2003.

Dogovor o sodelovanju s Sharpom predstavlja že tretji tovrstni dogovor za IBM, saj so pred tem že pričeli sodelovati z družbo PalmSource, ki razvija operacijski sistem PalmOS in Microsoftom, ki razvija Pocket PC, kar pomeni, da bo IBM-ovo programsko opremo mogoče uporabljati na vseh platformah ročnih računalnikov.

http://www.ibm.com

http://www.sharp.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji