Objavljeno: 26.3.2019 11:00

Huawei P30 s »periskopskim« 5x zumom?

Na današnjem dogodku v Parizu bodo predstavljeni novi Huawei telefoni serije P, tokrat že s številko 30. Informacije, ki jih je moč najti na internetu pravijo, da bodo tudi tokrat temeljili na strojni opremi, ki je bila predstavljena jeseni, v modelih Mate, bolj dovršeno pa bo zunanje oblikovanje in fotografski del telefona.

Fotografije kažejo, da bo tudi najmočnejši P30 Pro (najverjetneje bodo na voljo modeli P30, P30 Pro in P30 Lite, kot vedno) imel štiri objektive, najmočnejše tipalo pa naj bi premoglo 40 megapik, vendar bo privzeto izdelovalo fotografije ločljivosti 10 megapik (tako kot Mate 20 Pro). Kot kaže, bo ključna novost 5x optični zum, kar je nekaj, česar v tanke telefone še ni uspelo »stlačiti« nobenemu. Tak zoom zahteva premikanje leč, ki presega debelino zaslona, zato viri na internetu omenjajo periskopski zum, kjer leče za premikanje izkoristijo širino telefona in ne njegovo debelino. Tudi tokrat se telefon pohvali z logotipom Leica – sodelovanje s tem podjetjem se je v minulih letih za Huawei izkazalo kot izredno uspešno.

 

Viri še navajajo, da bo druga novost, na katero stavijo pri Huaweiu izboljšana zmogljivost fotografiranja v temi (oz. mraku). Kako uspešni bodo pri tem, še posebej v hudi konkurenci Googlovih telefonov Pixel 3, bomo še videli. Odgovorni pravijo, da naj bi bila njihova rešitev boljša od konkurenčnih »programskih« rešitev.

Sicer naj bi P30 Pro imel vgrajen lastni procesor Kirin 980 in 6 ali 8 GB pomnilnika ter optični bralnik prstnih odtisov pod zaslonom, kar pomeni, da po tej plati naj ne bi odstopal od jesenskega modela Mate 20 Pro.

Predvsem je zanimivo, da je Huawei s svojim ogromnim denarnim vložkom v mobilno telefonijo sposoben nove vrhunske telefone predstavljati dvakrat letno, medtem ko konkurenca (Samsung, Apple) to počne le enkrat letno. Če se spomnimo, da je tudi blagovna znamka Honor del Huaweia, je takih predstavitev še več.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji