Objavljeno: 31.7.2019 08:00

Huawei kljub sankcijam raste

Huawei je kljub obtožbam, da tesno sodeluje s kitajsko vlado in sankcijam, ki so jim sledile, v prvi polovici leta 2019 za petino povečal prodajo mobilnih telefonov. Seveda je res, da je to še realizacija pred uvedbo ameriških "sankcij", pa vendar.

Kupci telefonov podjetja Huawei se prisluškovanja in sledenja s strani kitajske vlade očitno ne bojijo, v prvi polovici leta so namreč kupili 118 milijonov naprav, kar je 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Prodaja telefonov je podjetju v pol leta prinesla prihodek v višini 32 milijard ameriških dolarjev. Slabo ne gre niti infrastrukturnemu oddelku, ki je kljub opozorilom ameriške vlade povečal prihodek na 21 milijard USD.

Kljub spodbudnim rezultatom bodo sankcije vseeno pustile določene posledice, Google je na primer že odpovedal načrtovani pametni zvočnik, ki ga je nameraval lansirati v sodelovanju s Kitajci. Predsednik uprave podjetja Ren Zhengfei ocenjuje, da bo podjetje zaradi sankcij in govoric v dveh letih oškodovano za 30 milijard ameriških dolarjev.

Huawei

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji