Objavljeno: 21.10.2015 01:00

HTC One A9

HTC je predstavil nov model za sredino svoje ponudbe, ki nosi ime One A9. Uvršča se korak pod vrhunski model One M9, a ima v primerjavi z njim celo nekaj prednosti. Po obliki se je HTC povsem jasno zgledoval po Applovih telefonih iPhone 6, od katerih pa je seveda precej cenejši. Morda celo korak nazaj v primerjavi z bolj originalno zasnovo predhodnikov.

HTC One A9 ima vgrajen 5-palčni zaslon z ločljivostjo HD, celoto pa poganja procesor Qualcomm Snapdragon 617. V odvisnosti od geografske regije ima 2 ali 3 GB RAM, kupci pa bodo lahko izbirali med modeloma z 16 ali 32 GB Flash RAM. V obeh primerih podpira tudi kartice microSD do velikosti 2 TB.

Glavna razlika glede na večji model One M9 je v fotografskem tipalu, ki ima le 13 milijonov pik (One M9 jih ima 20 milijonov), vendar zato premore zaslonko f/2.0, kar naj bi v teoriji omogočalo boljše posnetke v slabših svetlobnih pogojih. V pomoč je bliskavica z dvojnimi diodami LED. Na prednji strani je nato še fotoaparat za selfije s 4 milijoni pik.

Nabor vmesnikov je bogat, vključno z vmesnikom NFC in bralnikom prstnih odtisov, ohišje telefona pa je iz aluminija, medtem ko v tem razredu drugje srečamo predvsem plastiko. Telefon je debel 7,26 mm in tehta 146 gramov. Praktično enako kot iPhone 6S. Slabost je akumulator, ki premore komaj 2.150 mAh. Vgrajen je Android 6.0, cena telefona brez subvencij pa znaša 400 dolarjev.

JCTkEU67zco

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Artplant | 21.10.2015 | 16:15

Glede na video je lahko HTC kopiral samo samega sebe, saj mu je epl s šestico brezsramno skopiral princip kovinskega hrbta s plastičnimi vložki iz prvega modela One iz leta 2013.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji