Objavljeno: 4.11.2017 09:00

HTC menda spet z dvojno kamero

Kot poroča Engadget, pri HTCju razmišljajo o tem, da bodo v letu 2018 predstavili telefon z dvojno kamero. Tako kot jo ima vedno več konkurentov, le »razmisliti še morajo, kako bodo ta dodatek ločili od konkurenčnih«.

Zgodba je zabavna zaradi tega, ker je bil HTC prvi proizvajalec telefonov, ki je ponujal dva objektiva in to že leta 2011. Res pa je, da so takrat dva objektiva uporabili za zajemanje slike v treh dimenzijah, kar je bilo takrat zelo moderno. Leta 2014 so dvojno kamero že uporabili za razbiranje globine, vendar tega niso uporabili za danes tako moderno zamegljevanje fotografij, ampak za naknadno spreminjanje ostrine zajete fotografije in, ponovno, za omejeni efekt 3D. Zadnji HTCjev telefon z dvojno kamero je bil prodajan v letu 2015, eno leto preden je dva objektiva na iPhone 7 Plus pritrdil Apple, s čemer je t.i. efekt bokeh postal globalni hit.

Kot rečeno, danes imajo dva objektiva že vsi pomembni telefoni vseh pomembnih proizvajalcev. Kako se bo med njimi znašel HTC, z nečim, kar je premogel že pred šestimi leti, bomo pa še videli.

TheVerge

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji