Objavljeno: 10.12.2004

HP StorageWorks Data Protector 5.5

Podjetje HP je predstavilo niz novosti za podporo učinkovitemu upravljanju življenjskega cikla podatkov. Med temi je morda najpomembnejša novost HP StorageWorks Data Protector 5.5 (nekoč znan pod imenom Omniback), ki prinaša več kot 200 novosti, predvsem s področja bolj učinkovitega upravljanja procesov izdelave varnostnih kopij in povrnitve podatkov.

Nova različica prinaša nove funkcije Advanced Media Management, ki med drugim omogočajo izdelavo varnostnih kopij na druge diske in oddaljene lokacije. Izdelek podpira nenehno varovanje transakcijskih dnevnikov, bolje podpira podatkovne vire s počasnim pretokom podatkov, omogoča pa tudi virtualizacijo trakov.

Z naprednimi funkcijami omogoča tudi bolj učinkovito izrabo prostora, saj ponuja možnost dodajanja posnetkov le tistih delov datotek, trakov ali celih diskov, ki so spremenjeni. To med drugim omogoča lažjo migracijo podatkov iz diskov na trakove, prenos podatkov med različnimi tipi trakov in kompresijo obstoječih trakov za trajnejši arhiv.

Za podatkovne centre je pomembna tudi nova funkcija, ki omogoča zrcaljenje varnostnega kopiranja.Z uporabo skupnega pomnilnika lahko uporabniki vzpostavijo zrcalno kopiranje na oddaljeno lokacijo, pri čemer so upoštevane omejitve počasnejših povezav, ki zahtevajo odloženo shranjevanje podatkov. Novi Data Protector stane 1.200 dolarjev za različico Windows in 5.600 dolarjev za sisteme Unix. Seveda so to začetne cene, ki so odvisne od števila tračnih enot in dodatkov.

HP je sočasno predstavil nekatere nove pomnilniške sisteme, ki so posebej namenjeni trajnejšemu hranjenju podatkov in upravljanju z življenjskim ciklom podatkov. StorageWorks Modular Smart Array 1500 cs je sestavljen iz diskov Serial ATA, podpira pa tudi protokol iSCSI, s čimer nudi razmeroma poceni pomnilniški prostor za sekundarno hranjenje podatkov. Med tovrstne izdelke sodijo tudi knjižnice z optičnimi enotami StorageWorks Optical 700 in 1100 ter nova tračna enota StorageWorks Ultrium 960, ki podpira tudi trakove tipa WORM.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji