Objavljeno: 1.10.2006

HP stavi na HD-DVD, kupuje VoodooPC

Heweltt-Packard vse bolj stavi na novo generacijo standardov za domačo elektronsko zabavo, kar so podkrepili z najavo izdelkov HD-DVD, obenem pa tudi objavili namero za nakup manjšega specializiranega proizvajalca računalnikov VoodooPC. Z novo optično enoto HD-DVD je opremljen nov prenosnik Pavilion dv9000t, ki premore tudi 17-palčni zaslon LCD širokega formata. Opremljen je z najsodobnejšim procesorjem Intel Core2 Duo, posebnost pa je vgrajen izhod HDMI, ki omogoča priključitev prenosnika na ojačevalce, televizorje in projektorje opremljene s tem digitalnim vmesnikom. Cena novega prenosnika znaša v ZDA 2.400 dolarjev.

HP Pavilion dv9000t.

Druga novost je večpredstavni računalnik HP Pavilion Media Center TV m7600n, ki se odlično razume z novim 22-palčnim monitorjem širokega formata HP w22. Računalnik ima vgrajen tudi TV tuner, tako da celota lahko deluje kot zaključen sistem za domači kino, še posebej ob vgrajeni zvočni kartici, ki podpira prostorski zvok 7.1. Računalnik ima seveda vgrajeno enoto HD-DVD in omogoča ogled filmov v visoki ločljivosti.

HP Pavilon Media Center TV m7600n.

Kdor ne namerava kupiti celega hišnega sistema, si lahko omisli zunanjo enoto HD-DVD, ki jo prav tako ponuja HP. Za tiste, ki imajo bogate zbirke glasbe, filmov in fotografij pa je na voljo večpredstavni strežnik HP Media Vault mv2010/mv2020, ki lahko hrani kar tja do 1,2 TB podatkov, na druge računalnike in sisteme pa se priključuje prek omrežnega vmesnika. Podobno vlogo igra HP Pocket Media Drive, le da gre v tem primeru za prenosno napravo z 2,5-palčnim diskom velikosti 80 ali 120 GB.

HP Media Vault.

HP Pocket Media Drive.

Kot kaže, namerava Hewlett-Pacakrd še več pozornosti posvetiti zahtevnejšim uporabnikom, predvsem ljubiteljem iger. V ta namen so najavili namero o nakupu manjšega kandaskega proizvajalca VoodooPC, ki si je v zadnjih letih ustvaril priznano ime na področju računalniških iger. V bodoče bo VoodooPC deloval kot samostojna poslovna enota v okviru oddelka PSG, ki se ukvarja s proizvodnjo osebnih računalnikov in prenosnikov. HP bo tudi ohranil tržno znamko in jo najbrž razširil na druga področja. HPjev korak je najbrž posredno tudi odgovor na podoben korak glavnega tekmeca, družbe Dell, ki je pred nekaj meseci kupilo proizvajalca Alienware.

VoodooPC.

http://www.hp.com

http://www.voodoopc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji