Objavljeno: 4.12.2003

HP se podaja tudi na področje zabavne elektronike

Po zgledu nekaterih tekmecev na področju osebnih računalnikov za domačo rabo, kot so Apple, Dell in Gateway, se je podjetje Hewlett-Packard odločilo v naslednjem letu ponuditi niz izdelkov, ki sodijo bolj v domeno zabavne elektronike, kot med računalniške izdelke. Predvidoma že v začetku januarja naj bi na sejmu Consumer Electronics Show v Las Vegasu predstavili svoje prve TV sprejemnike, ki temeljijo na zaslonih LCD.

Prav tako naj bi tedaj predstavili svoj lasten internetni servis za prodajo glasbe v digitalni obliki, čemur naj bi kmalu sledil tudi mobilni predvajalnik z vgrajenim diskom. HP bo glasbeni internetni servis prodajal pod lastnim imenom, vendar ga bo v njegovem imenu vodilo in vzdrževali za zdaj še neznano partnersko podjetje.

HP s tem potrjuje, da bodo LCD televizorji in digitalni predvajalniki najbrž v naslednjem letu med najbolj vročimi tehnologijami, proizvajalci računalniške opreme pa želijo tu odtrgati del tržnega deleža velikim svetovnim proizvajalcem zabavne elektronike. Za HP pravzaprav nastop na tem področju ni povsem nova izkušnja. Nekdanji Compaq je določen čas že prodajal digitalne predvajalnike, HP pa ima v ponudbi internetne sprejemnik za TV aparate ter prilagojene večpredstavne osebne računalnike namenjene za uporabo v kombinaciji z okoljem Windows XP Media Center Edition.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji