Objavljeno: 21.11.2015 01:00

HP Elite x2

HP Inc. Je predstavil prenovljeno različico tabličnega računalnika, oziroma hibrida Elite x2, s katerim ciljajo predvsem na poslovne uporabnike. HP je v izdelek vgradil najsodobnejše tehnološke dosežke, obenem pa so posebej pazili na oblikovanje celote. Tablica je debela le 8,1 mm, a je narejena iz strojno obdelanega aluminija, ki skupaj s steklom Gorilla Glass 4 zagotavlja zelo veliko trdnost in trpežnost.

Posebnost je stojalo vgrajeno v pokrov tablice, s katerim jo zlahka spremenimo v priložnostni monitor oziroma nastavimo zorni kot pri prebiranju in tipkanju na zaslon. Ta pa diagonali meri 12 placev, ima ločljivost HD in je narejen v manj običajnem razmerju 3:2. Računalnik je sestavljen na način, da ga je možno zelo enostavno servisirati, kar radi vidijo predvsem v velikih podjetjih, kjer sami zamenjujejo sestavne dele.

Elite x2 ima vgrajeno šesto generacijo procesorjev Intel Core M s tehnologijo vPro, bogat pa je tudi nabor vmesnikov: Thunderbolt 3, USB 3.0 opcijsko pa tudi LTE modeme za komunikacije 4G. Pomnilnik je lahko velik med 4 in 8 GB, enote SSD pa od 128 do 512 GB. V osnovnem paketu je priloženo tudi pisalo HP Active Pen, ki temelji na tehnologiji družbe Wacom in podpira različne stopnje pritiska na zaslon.

Ob tablici si je možno opcijsko omisliti kar dve različne tipkovnici. Težja in dražja HP Advanced Keyboard ima v sledilno ploščico vgrajen tudi vmesnik NFC, obenem pa premore režo za kartice smartcard, s katerimi lahko zagotovimo večjo varnost pri avtentikaciji uporabnikov v poslovnem okolju. Če tipkovnico odstranimo od tablice, se ta samodejno odjavi iz poslovne domene in s tem vselej zagotavlja varnost. Na voljo je tudi lažja in cenejša tipkovnica HP Travel Keyboard, ki tehta le 395 gramov, a ima še vedno osvetljene tipke s hodom 1,5 mm. Tablica je opremljena z okoljem Windows 10.

Na voljo so tudi tri ožičene in brezžične priklopne postaje, ki vsebujejo dodatne vmesnike Thunderbolt 3, USB-C, najzmogljivejša pa podpira priklop celo dveh monitorjev do ločljivosti 4K. Brezžični model prenaša med tablico in postajo podatke po protokoli WiGig, kar je dovolj za prenos tudi slike v najvišji ločljivosti. Osnovni model s pisalom in tipkovnico HP Travel Keyboard bo v ZDA stal 899 dolarjev.

livyv72GxKM

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji