Objavljeno: 10.3.2022 11:30 | Teme: google

Googlovi avtomobili spet v Sloveniji

Google, ki ponuja storitev Street View (Ulični pogled) tudi za Slovenijo, bo 14. marca znova obiskal več slovenskih mest.

Googlovi avtomobili bodo poleg večjih slovenskih mest - Ljubljana, Maribor, Kranj - obiskali tudi manjša mesta, med katerimi bodo med drugim Kranjska Gora, Kočevje, Ptuj, Velenje, Črnomelj in Trbovlje, so sporočili iz Googla. 

"Street View, ki je v Sloveniji na voljo 15 let, se redno posodablja, saj Google ugotavlja, da se infrastruktura nenehno razvija, mesta rastejo, ulice se spreminjajo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so poudarili, da tehnološki velikan spoštuje varovanje zasebnosti, zato pred vsako objavo zbranih posnetkov izvede obdelavo s posebno tehnologijo, s katero zamegli obraze oseb in registrske tablice, da jih ni mogoče identificirati. Poleg tega storitev Ulični pogled omogoča tudi naknadno odstranitev posnetkov, ki jih lahko zahtevajo uporabniki s klikom na gumb "prijavi težavo" v spodnjem desnem kotu posnetka.

Storitev Ulični pogled je sicer trenutno na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu, tudi v delih Arktike in Antarktike.

STA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji