Objavljeno: 20.11.2015 01:00

Google združuje poslovne oblačne storitve v novo podjetje

Google je objavil novico, da namerava v bližnji prihodnosti v novo podjetje izločiti vse dosedanje storitve v oblaku in aplikacije, ki so namenjene poslovnim uporabnikom. Sem sodijo storitve Google for Work, oblačna platforma Google Cloud Platform in poslovne aplikacije Google Apps.

Novo podjetje je del strategije reorganizacije dejavnosti dosedanje družbe Goolge pod novim krovnim podjetjem Alphabet. Ime nove družbe še ni znano, so pa najavili kdo bo družbo vodil. Na mesto direktorja so postavili Diane Green, sicer soustanoviteljico družbe VMware, ki so jo pridobili z nakupom njenega nedavnega projekta, mladega startupa Bebop. Ta bo novi Googlovi oziroma Alphabetovi družbi prispeval javnosti skoraj povsem neznano razvojno okolje, ki menda olajša razvoj in vzdrževanje poslovnih aplikacij v oblaku.

Cilj tega koraka je najbrž prizadevanje družbe Alphabet, da bi povečali tržni delež na področju poslovnih oblačnih storitev in aplikacij, kjer sicer kraljujejo družbe, kot so Amazon, Microsoft, IBM in drugi ponudniki storitev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji