Objavljeno: 26.2.2011

Google spreminja algoritem iskalnika, uvaja iskalnik receptov

Čeprav Google v zadnjem času predstavlja številne novosti na vseh področjih programske opreme ob tem ne zapostavljajo razvoja spletnega iskalnika po katerem je zaslovel. Nedavno so tako najavili korenito spremembo v algoritmu iskalnika, ki bo v ospredje bolj kot doslej postavljal spletne strani z izvirnimi, avtorskimi informacijami in iz ospredja izločal tiste, ki informacije zgolj kopirajo. Na ta način naj bi uporabnikom najprej predstavili spletne strani, ki so res zanimive in izločili tiste, ki jim je zgolj do tega, da naberejo čim več klikov na spletni strani.

Podrobnosti algoritma Google ne želi razkriti, saj bi po njihovih besedah s tem dali ideje tistim, ki nenehno iščejo način, kako se povzpeti čim višje v rezultatih spletnega iskalnika. So pa povedali, da bodo spremembe vplivale na okoli 11,8% vseh poizvedb, ki jih danes beleži brskalnik. Na začetku bo spremenjeni algoritem vključen le v ZDA, kasneje pa naj bi ga uporabili povsod po svetu.

Sočasno so pri Googlu nekoliko nadgradili tudi prilagojene poglede na rezultate iskanja, ki znajo odslej bolj sistematično prikazovati kuharske recepte. Z novim pogledom so rezultati omejeni zgolj na strani, ki resnično vsebujejo kuharski recept za iskani niz. Hkrati pa lahko uporabniki filtrirajo zadetke po dodatnih kriterijih, kot so čas kuhanja oziroma peke, kaloričnosti in sestavinah recepta.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji