Objavljeno: 28.12.2018

Google Play je končno odkril Slovenijo

Prejšnji teden je Google Play slovenskim razvijalcem omogočil registracijo Merchant računa, kar pomeni, da lahko odslej tam prodajajo tudi plačljive aplikacije, igre, zaslužek v evrih pa lahko kujejo tudi s pomočjo plačil znotraj aplikacij.

Dare Hriberšek, Slotech

Novost so pri Googlu - kjer po lastnih besedah veliko razmišljajo o tem, kako omejeni so uporabniki in razvijalci nekaterih držav - omogočili še dvema državama, to sta Mjanmar in Urugvaj. V Maleziji pa so zgolj omogočili nakup darilnih kartic za svojo tržnico aplikacij.

Google Play obstaja že dobrih deset let, čeprav se je rodil pod imenom Android market. Razvijalci, ki želijo svoje izdelke prodajati na njem, se morajo med registracijo - ta stane 25 USD - med drugim zavezati, da bodo zagotavljali najboljšo možno uporabniško izkušnjo, za denarna plačila pa morajo uporabljati njihov interni sistem, pri čemer si Google za distribucijo in stroške zadrži 30 % prodajne cene. Zadnji dve leti se lahko prodajalci sami odločijo tudi za razprodajo svoje aplikacije in ji za določen čas znižajo ceno. In, končno: od leta 2014 mora biti zaradi transparentnosti kupcem viden tudi fizični naslov avtorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji