Objavljeno: 8.8.2019 11:00

Google Pixel 4 bo imel frekvenco osveževanja zaslona 90 Hz

Google naj bi oktobra na dogodku Made by Google predstavil nova telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL, v spletu pa se je pojavilo nekaj več podrobnosti o obeh telefonih.

Najbolj zanimive so podrobnosti okoli zaslonov, v obeh primerih bo frekvenca osveževanja razmeroma visokih 90 Hz – to naj bi pri Googlu poimenovali »Smooth Display«. V praksi bo grafika na teh zaslonih videti bolj tekoča, to se bo poznalo predvsem pri igrah. Doslej smo sicer že srečali telefone s takimi frekvencami osveževanja, med drugim Razer Phone 2 in OnePlus 7, v spletu se sicer pojavljajo govorice in ugibanja, da bi lahko Apple v roku dveh let predstavil telefon s frekvenco 120 Hz. Zaslon Pixel 4 bo meril 5,7 palca, večji model XL pa 6,3 palca, v obeh primerih bo šlo za tehnologijo OLED.

Nekaj novih podatkov je prišlo na dan okoli fotoaparatov, tako bosta zadaj imela oba telefona po dva objektiva, poleg navadnega (z ostrenjem s pomočjo zaznavanja faze, kot to počnejo DSLRji) tudi daljši, telefoto objektiv. Bojda naj bi pri Googlu razvijali tudi adapter za priklop zunanjih objektivov (kot pri fotoaparatih z izmenljivimi objektivi).

Telefona naj ne bi imela zaslon čez celo prednjo stranico, saj naj bi bil na zgornji strani širok pas za prednjo kamero in tipala za odklepanje zaslona s prepoznavo obraza. V obeh bo sicer procesor Snapdragon 855, oba bosta imela najnovejšo različico sistema Android, pričakuje se tudi izboljšave pri storitvi Google Assistant.  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji