Objavljeno: 4.6.2018 08:00

Google Pixel 3 XL

Po tem, ko je Google najavil novo različico operacijskega sistema Android P, po internetnih forumih krožijo ugibanja o značilnostih novega vrhunskega telefona Google Pixel, ki brez dvoma bo, saj s tem Google drži korak s konkurenco. Po nekaterih ugibanjih naj bi bili novi modeli morda celo trije. Poleg nadgradenj sedanjih modelov v izvedbah Pixel 3 in Pixel 3 XL naj bi se pridružil še tretji, nekoliko cenejši model.

Sodeč po nekaterih curljanjih dobaviteljev opreme za nove telefone, naj bi vsaj največji model Pixel 3 XL podpiral zaslon skoraj čez celo prednjo površino in zarezo s tipali po vzoru tiste pri telefonih Apple iPhone X. To niti ne preseneča, saj je zareze Google uradno podprl v Androidu P, a se uporabnik lahko odloči in jo prikrije s črno programsko pasico na vrhu zaslona.

Če gre verjeti proizvajalcem pokrovov za zaslone, naj bi zarezo imel le model Pixel 3XL, medtem ko bo imel manjši Pixel 3 bolj tradicionalen dizajn. Ob zaslonu naj bi največjo skok naprej naredili na področju fotografskih tipal. Novi modeli Pixel bodo zagotovo imeli vsaj dve fotografski tipali na zadnji strani, nekateri navajajo, da 3XL celo tri, tako kot Huawei P20 Pro.

Pod pokrovom bomo skoraj zagotovo srečali procesor Snapdragon 845, ob temu pa 64 GB ali 128 GB Flash RAM. Delovni pomnilnik bo pri manjših modelih velikosti 4 GB, model Pixel 3 XL pa naj bi imel 6 GB RAM. Vsi telefoni naj bi dobili boljše zvočnike, Google pa naj bi končno med te modele prinesel tudi brezžično polnjenje akumulatorjev. Skrivnost ostaja, kaj bodo naredili glede sistemov za identifikacijo uporabnikov, saj po neuradnih podatkih na zadnji strani ne bo več tipala za prstne odtise.

Družina Pixel 3 bo menda uradno predstavljena v prvih dneh oktobra. Cene naj bi ostale približno take, kot pri sedanji generaciji telefonov z izjemo morebitnega prihoda tretjega modela, ki bo cenejši.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji