Objavljeno: 10.3.2019 08:00

Google izboljšuje pogovore z digitalnimi pomočniki

Google je predstavil niz izboljšav, ki omogočajo bolj naravno pogovarjanje z digitalnimi pomočniki in hkrati povečujejo uporabnost tovrstnih naprav. Novost je zdaj na voljo za digitalne pomočnike z zaslonom, kot so Google Home Hub, Lenovo Smart Display, JBL Link View in LG XBOOM AI ThinQ WK9, je funkcija nenehnega pogovarjanja (continued conversation).

V tem načinu delovanja pogovori ne zahtevajo nenehnega izgovarjanja predpone »Hey Google« ampak se izmenjava vprašanj in odgovorov odvija tekoče, kot pri pogovorih med ljudmi. Funkcijo je možno vklopiti ali izklopiti v nastavitvah naprave, tako da se lahko vselej vrnemo v standardni način proženja odgovorov pomočnika, torej le na eksplicitno zahtevo.

Druga novost je možnost prevajanja. Google Assistanta lahko zaprosimo, da se preklopi v režim prevajalca, kjer bo prevajal med različnim jeziki govorcev. Sistem trenutno podpira 27 jezikov, v priprava pa je tudi širitev podpre na druge, ki jih Google že pozna v svojih drugih izdelkih s podporo za razpoznavo govora.

Digitalni pomočnik z zaslonom je lahko doslej tudi prikazovalnik za fotografije hranjene v oblaku Google Photos, upravlja lahko različne skupine zvočnikov po hiši, v celoti pa omogoča integracijo in prikaz podatkov iz več kot 10.000 različnih naprav IoT za pametne hiše.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji