Objavljeno: 1.2.2019 09:00

Google+ bo aprila dokončno ugasnjen

Jeseni smo pisali o tem, da nameravajo pri Googlu ugasniti svoj poizkus družabnega omrežja Google+.

Sedaj so objavili, da se bo to zgodilo drugega aprila – takrat bodo prenehale vse storitve, povezane z Google+, vse, kar so uporabniki tekom let dodajali, bo izbrisano. Izbrisani bodo tudi s plusom povezani komentarji na nekaterih straneh, denimo na Bloggerju. Več si lahko preberete v Googlovi izjavi, tisti, ki želijo pred tem prenesti svoje objave, lahko to storijo preko namenske spletne strani.

Google+ je sicer nastal leta 2011 kot zamenjava za še manj uspešni Google Buzz. Takratni izvršni direktor podjetja, Larry Page, je celo povezal bonuse vseh zaposlenih z uspešnostjo teh novih družabnih storitev. Kot vemo pa Googlova alternativa Facebooku ni nikoli zares zaživela, veliko kritik so doživeli tudi zaradi pretiranega vsiljevanja Plusa v različne druge storitve, denimo YouTube.

Sami smo storitev seveda preizkusili, a nas ni zares navdušila. Se nam pa zdi škoda, da se pri Googlu niso odločili za ugasnitev en dan prej, torej za prvega aprila – bi bilo po našem mnenju bolj zabavno, vsaj za tiste tri uporabnike, ki jih Google+ še ima v Sloveniji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji