Objavljeno: 31.8.2018 13:00

Google Assistant postaja poliglot

Google je na sejmu IFA objavil, da bo programski asistent (imenovan preprosto Google Assistant) po novem poliglot – v praksi bo sočasno razumel dva jezika.

Pri tem se nam ne bo potrebno vsakič znova spuščati v nastavitve, le določiti moramo, na katera dva jezika se naj spozna. Na voljo so angleščina, nemščina, francoščina, španščina, italijanščina in japonščina v kakršnikoli kombinaciji. Doslej smo morali nastaviti en jezik, po novem pa bomo pač dva. Pri uporabi na telefonih bo to sicer manj koristno kot pri pametnem zvočniku Google Home.

To funkcionalnost so napovedali že februarja, kot pišejo na svojem blogu pa so morali razviti novi model za identifikacijo jezikov (tega so poimenovali LangID). Ta se sproži takoj, ko programska oprema zazna govor, vzporedno pa se odvijata tudi dva modela za jezikovno procesiranje (pač za dva izbrana jezika). Ko LangID pravilno identificira jezik se neuporabljena transkripcija opusti. Pri Googlu pravijo, da bodo do konca leta uvedli podporo za 30 različnih jezikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji