Objavljeno: 9.12.2002

GFI LANguard Security Event Log Monitor 4.0

Podjetje GFI je predstavilo nov programski paket, ki zagotavlja lažji in hitrejši nadzor nad varnostjo strežnikov in računalniških omrežij, s tem pa omogoča hitrejšo borbo proti vdorom. GFI LANguard Security Event Log Monitor (S.E.L.M.) 4.0 je strežniško zasnovan izdelek, ki nenehno spremlja log datoteke računalnikov v omrežju z operacijskimi sistemi Windows NT/2000/XP (strežniškimi in uporabniškimi), pri čemer skrbi za centralni pogled na varnostno politiko v podjetju.

Poleg tega, da lahko v vsakem trenutku izdela poročilo o varnostnem stanju, na podlagi patentirane tehnologije išče vzorce in po potrebi sproži alarm zaradi kršitve varnostne politike v omrežju. Rešitev je uporabna tako za vdore izven, kot tudi znotraj omrežji, z delovanjem v realnem času pa omogoča ukrepanje tedaj, ko se napad še dogaja. Poleg tega omogoča kasnejšo natančno analizo dogajanja in svetuje, kako izboljšati varnostni sistem omrežja.

Ob tem omogoča tudi vpogled v druge napake, ki niso posledica vdorov v samo omrežje temveč napačnih nastavitev omrežnih sredstev in napak uporabnikov pri uporabi računalnikov. Tako lahko opozori na uporabnike, ki pogosto pozabljajo pravilna gesla ali pa na poskuse dostopa do sredstev v omrežjih, do katerih posamezni uporabniki nimajo dostopa.

Poleg sistemskih datotek GFI LANguard S.E.L.M. pregleduje tudi poročila raznih programskih strežnikov, imeniških strežnikov in sistemov za replikacijo podatkov. Na podlagi ugotovljenih rezultatov je mogoče prožiti dogodke in ukrepe, upravitelji pa lahko postavijo lastne pogoje, ki jih ni predvidel že sam proizvajalec. Cena izdelka se začne pri 375 dolarjih, s čimer so pokrite licence za dva strežnika in do deset uporabniških računalnikov.

http://www.gfi.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji