Objavljeno: 4.2.2014 01:00

Fitness, pametna ura, iPhone 6 in iOS8

V zadnjem času so se močno okrepile novice, ki potrjujejo prihod Applove pametne ure še letos, morda celo že v prvi polovici leta. Zanimive so predvsem informacije, ki tesno povezujejo pametno uro, novo generacijo telefonov iPhone 6 in novi operacijski sistem iOS 8. Največji skupni imenovalec naj bi bila nova aplikacija za rekreacijo oziroma beleženje uporabnikovih aktivnosti, od štetja korakov, časa porabljenega v gibanju, porabljenih kalorij, do srčnega utripa in pritiska.

Seveda bo za tovrstne meritve nepogrešljiva pametna ura, ki bo igrala vlogo tudi kot športna zapestnica, podobno kot denimo danes Nike+ FuelBand in podobni izdelki. Prihod izdelka za športno rekreacijo je posredno potrdil že sam Tim Cook, ko je nedavno napovedal, da bodo novi izdelki vsebovali bistveno več tipal za slednje aktivnosti uporabnikov.

Apple je sicer v zadnjem času zaposlil kar nekaj strokovnjakov za fitness in celo zdravnike, kar nedvomno potrjuje, da se dogaja nekaj v tej smeri. Apple menda namerava v okviru predstavitve novega operacijskega sistema iOS 8 predstaviti novo sistemsko aplikacijo Healthbook, ki bo nekakšna izkaznica za vse uporabnikove aktivnosti.

Na dan prihajajo tudi nekatere tehnične značilnosti novih izdelkov. Med najbolj razburljivimi je namig, da Apple na veliko eksperimentira z brezžičnim in celo solarnim polnjenjem svoje pametne ure. Ali bo to že na voljo v prvi generaciji izdelka, je danes težko uganiti. Ura pa bo skoraj zagotovo imela ukrivljeno stekleno površino s podporo krmiljenja na dotik.

Morda je nekaj več znanega tudi o prihajajočem telefonu iPhione 6. Po pisanju različnih virov se bomo skoraj zagotovo v prihodnje srečali z različnimi velikostmi zaslonov. Manjši z diagonalo 4,7 ali 4,8 palcev bo imel ločljivost 1.920 x 1080 pik, v pripravi pa je menda tudi »phablet« s 5,5-palčnim zaslonom in ločljivostjo 2.272 x 1.280 pik.

Novi telefon bo prvi s 64-bitnim procesorjem A8, imel bo 2 GB RAM in različne konfiguracije pomnilnika Flash: od 16 do kar 128 GB. Apple bo sicer ostal pri digitalnem fotoaparatu z 8 milijoni pik, vendar bo ta še izboljšan glede na sedanje modele.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

zivajk | 4.2.2014 | 12:19

povsod vesoljski napredki, edino baterija traja samo en dan

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji