Objavljeno: 20.2.2011

Firefox se pripravlja na petko

Medtem, ko razvijalci organizacije Mozilla dajejo zadnje popravke na še nedokončan brskalnik Firefox 4, so na spletu že začeli razkrivati zamisli, ki utegnejo postati del naslednje velike različice Firefox 5. Poudariti velja, da to niso dokončne funkcionalnosti, vendar je v preteklosti velika večina tovrstnih idej našla mesto v končnih izdelkih.

Ena večjih novosti naj bi bila zmožnost prilagajanja brskalnika specifičnim spletnim stranem (trenutno imenovano Site-Specific Browsers). Brskalnik naj bi tako omogočal pripravo specifičnih menujev, ki so povezani s posamezno spletno storitvijo, denimo Facebookom ali Twitterjem. Zamisel je izposojena iz najnovejšega Internet Explorerja 9 (Pinned Sites), vendar še nekoliko bolj dodelana.

Drugo veliko področje, ki bo doživelo precej sprememb je sinhronizacija podatkov z brskalniki na drugih računalnikih oziroma mobilnih napravah. V preteklosti ločena storitev Firefox Sync bo postala sestavni del brskalnika in omogočala sinhronizacijo zaznamkov, gesel, zgodovine brskanja, nastavitev in še česa.

Zadnja od novosti, ki jo razkrivajo razvijalci je povsem nov podsistem za izbiro, namestitev in posodabljanje dodatkov. Z njim naj bi uporabnikom prihranili število korakov za vzdrževanje brskalnika z dodatki.

http://areweprettyyet.com/5/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji