Objavljeno: 26.8.2010

Firefox 4.0 Beta4 prinaša Panoramo

Mozilla je, le nekaj tednov za prejšnjo, objavila novo razvojno različico nove generacije spletnega brskalnika Firefox 4.0, ki prinaša dve pomembni novosti - način urejanja zavihkov Firefox Panorama in sinhronizacijo zaznamkov Firefox Sync.

V prvem primeru gre za novo funkcijo, ki bo prišla prav vsem tistim, ki imajo sočasno odprtih več zavihkov hkrati. Doslej je bila glavna težava ta, da jih naenkrat lahko na zaslonu vidimo le določeno število, sicer sledi zamudno premikanje po zavihkih levo in desno. Novi Panorama Mode zdaj omogoča, da odprte zavihke vidimo kot pomanjšane slike spletnih strani v hitro dosegljivem oknu. Poleg tega pa lahko skupine zavihkov združujemo v skupine, ki pomenijo logično celoto. Ko izberemo posamezno skupino, bo Firefox v brskalniku pokazal le te zavihke, kar omogoča laže osredotočanje na določeno temo.

Druga novost je funkcija Firefox Sync, ki omogoča sinhronizacijo zaznamkov, zgodovine, shranjenih gesel, podatkov za obrazce in celo odprtih zavihkov s spletnim servisom in od tam z različnimi računalniki v uporabi istega uporabnika. Mozilla trdi, da so pri tem vsi podatki šifrirani, podjetje pa ne beleži frekvenco in lokacijo prenosov med različnimi računalniki, tako da je primerno poskrbljeno za zasebnost. Doslej je bilo potrebno za take potrebe uporabljati dodatke, kot je denimo priljubljeni Xmarks.

http://www.mozilla.com/firefox/beta/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji