Objavljeno: 12.11.2002

Filmi končno (legalno) tudi prek interneta

Pet največjih filmskih družb je po skoraj letu dni od prvotne napovedi začelo ponujati filme prek interneta. Družbe Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Paramount Pictures, Universal Studios, Sony Pictures Digital Entertainment in Warner Bros so že pred letom dni ustanovile skupno podjetje Movielink, ki odslej skrbi za prodajo in distribucijo filmov neposredno potrošnikom. Za začetek je na voljo okoli 170 različnih filmov, med katerimi so tudi najbolj znani, kot so >>A Beatifull Mind<<, >>Harry Potter<< in >>Breakfast at Tiffany's<<.

Ko se uporabnik prijavi na strežnik, lahko prek interneta k sebi prenese film, ki je velik okoli 500 MB. Film je nato uporaben 30 dni, treba pa ga je v celoti pogledati v 24 urah od začetnega gledanja. Po preteku tega obdobja film ni več uporaben. Za gledanje filmov Movielink uporablja programa Real Player in Microsoft Media Player, iz katerih je tudi mogoče dostopati do strežnikov Movielink.

S tem korakom se filmska industrija odziva na vse bolj prisotno piratiziranje filmov, in na servise za izmenjavo datotek, kot so Kazaa, Bearshare in zdaj že preminuli Napster. Žal je rešitev filmskih studijev za zdaj le polovična. Servis Movielink je za zdaj na voljo le v ZDA, medtem ko bo na stari celini na voljo šele kasneje, prav tako pa ni znano, ali bo v Evropi na voljo enaka vsebina in ali bo ta na voljo enako hitro kot v ZDA.

http://www.movielink.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji