Objavljeno: 14.2.2021 10:15 | Teme: Facebook, pametne zapestnice, pametna ura

Facebook načrtuje pametno zapestnico

Facebook naj bi načrtoval pametno zapestnico, namenjeno beleženju zdravstvenih podatkov (torej srčnemu utripu, prehojenih korakov, itd).

Naprava naj bi uporabljala Android, ni pa znano, če bo šlo za obstoječi Googlov Wear OS ali kakšen lasten sistem. Facebook naj bi namreč razvijal lasten sistem za pametne naprave. Vgrajena naj bi bila mobilna povezava za prenos podatkov, podprta naj bi bila tudi sporočila (predvidevamo, da preko Facebook Messengerja). Seveda bodo vse funkcije povezljive z našim Facebook profilom in z obstoječimi storitvami, tako se bomo lahko primerjali s prijatelji, stopili v stik z osebnimi trenerji in podobno. V prihodnje pa naj bi dodali tudi povezljivost z napravami drugih proizvajalcev, denimo sobnimi kolesi Peloton.

Prva različica omenjene zapestnice naj bi prišla v roku enega leta, cene pa naj bi bile blizu proizvodnih, torej naj pri Facebooku s samo napravo ne bi služili. Seveda bo zaslužek prišel preko nabiranju osebnih podatkov in s tem, ko uporabnike še na en način vežejo na svoje omrežje. Pred več kot enim letom smo sicer pisali o tem, da se za nakup podjetja Fitbit poteguje tudi Facebook – na koncu je podjetje kupil Google.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji