Objavljeno: 3.6.2016 01:00

Facebook DeepText za razumevanje pogovorov

Facebook je razkril še eno tehnologijo s področja strojnega učenja, s katero nameravajo bolje razumeti, o čem se pogovarjajo uporabniki v družabnih omrežjih in klepetalnicah. DeepText je nova programska rešitev, ki sloni na metodah strojnega učenja, sposobna pa je prebirati več tisoč besedil na sekundo.

Rezultat delovanja sistema DeepText je izluščene vsebine pogovora, kjer Facebook navaja, da programska oprema dosega natančnost podobno človeškemu razumevanju. DeepText bodo uporabljali v različne namene. Na eni strani bodo na ta način lažje preprečevali nezaželeno pošto, sovražni govor in druge prepovedane aktivnosti, predvsem pa naj bi DeepText pomagal pri svetovanju uporabnikov.

Rešitev pravzaprav izhaja iz razvoja programskih robotov (botov), ki se z uporabniki pogovarjajo v naravnem jeziku. Deeptext bo na primer znal spremljati uporabnike, ki prodajajo določen izdelek, pri tem pa bo znal izluščiti značilnosti in cene ter na osnovi tega lažje svetovati drugim kupcem in prodajalcem.

Rešitev trenutno prebira besedila v več kot 20 jezikih, v načrtu jih je še precej več. Facebook poudarja, da je razvoj šele na začetkih, zato vidijo še veliko možnih načinov rabe, ki pa jih bodo uvajali postopoma.

u7ckOeZ22UI

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji