Objavljeno: 10.2.2016 01:00

Evolucija torrentov v pretočne storitve

Saga povezana z iskalniki večpredstavnih vsebin, ki jih uporabniki delijo z drugimi prek omrežja BitTorent, dobiva novo poglavje. Namesto, da bi uporabniki video vsebine morali za ogled najprej prenesti na svoj računalnik, lahko odslej računajo na možnost pretočnega predvajanja neposredno v brskalnik opremljen s posebnim dodatkom.

Znani iskalnik Pirate Bay je tako pravkar podprl dodatek z imenom Torrents-Time, s katerim lahko vsebine pretočno predvajamo brez predhodnega dolgotrajnega prenosa celotne vsebine. V iskalnik so celo vgradili posebne povezave »Stream It! (Beta)« s katerimi lahko uporabnik zažene predvajanje neposredno iz iskalnika.

Dodatek Torrents-Time vsebuje predvajalnik, ob dodatnem plačilu pa nudit tudi VPN povezavo, ki zamaskira IP naslov uporabnika. Dodatek ni omejen samo na Pirate Bay, lahko ga uporablja domala vsak iskalnik in seznam torrentov. Priljubljeni strežnik Kickass Torrents je kmalu za piratskim zalivom prav tako začel s podporo za tovrstno inovacijo.

Podobno storitev ponuja tudi storitev Popcorn Time Online, ki v celoti oponaša videz in delovanja priljubljene storitve Netflix, le da z vsebinami, ki so dosegljive v omrežju torrent. Tudi tu ponujajo možnost predvajanja prek vgrajene VPN povezave.

Filmska industrija se je že oglasila in najavila povračilne ukrepe, vključno z aktivnim blokiranjem VPN povezav. Saga inovacije in prepovedovanja nelegalnih vsebin se torej nadaljuje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji