Objavljeno: 11.11.1999

Equinix bo v ZDA postavil 30 varnih omrežnih križišč in spletnih gostiteljev

Equinix je 4. novembra 1999 objavil 1,2 milijarde dolarjev (približno 230 milijard tolarjev) vredno pogodbo s podjetjem Bechtel, ki obe stranki zavezuje h gradnji 35 internetnih stičišč in spletnih gostiteljev, prvih 12 že do konca leta 2000. Equinix je tako še eno od podjetij, ki so se odločila zamašenost interneta predvsem v ZDA rešiti tako, da zgradijo orjaške spletne centre z zelo zmogljivimi povezavami, v katerih bi bili fizično locirani tudi strežniki največjih ponudnikov spletnih vsebin.

Danes ameriški internetni promet v glavnem obvladuje 9 orjaških omrežnih vstopnih točk, ki so v rokah sedanjega MCI WorldCom (5 centrov), Ameritech, Sprint in Pacific Bell. Nanje so tako ali drugače priključena vsa druga podjetja, ponudniki internetnih storitev, pravico do vodenja teh točk pa je operaterjem leta 1993 podelila ameriška znanstvena fundacija (National Science Foundation).

Če so doslej največja internetna vozlišča bila predvsem stikala več omrežij, v katerih je eno omrežje izročilo podatke drugemu, so se pri Equinixu odločili za drugačen pristop v prihodnosti. Predvsem bi radi neposredno skupaj spravili največje podatkovne strežnike, kot je denimo sistem za javne dražbe eBay ali iskalne strežnike, ki bi tako velike količine podatkov izmenjali kar v zaprtem krogu v spletnem centru, s tem pa ne bi po nepotrebnem obremenjevali internetnih povezav.

Equinixu sta finančno podporo že ponudila Microsoft in Cisco, kmalu pa se bo začel tudi drugi krog nabiranja potrebnih sredstev. V prvem krogu je Equinix prepričal za 12 milijonov dolarjev vlagateljev. Kljub temu, da manjka do popolnega pokritja investicije še veliko, analitiki pri Dataquestu in v drugih analitičnih hišah trdijo, da bo podjetje uspelo.

http://www.equinix.com

http://www.bechtel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji