Objavljeno: 13.4.2020

Elon Musk vztraja z »robo taksiji«

Elon Musk, šef in ustanovitelj Tesle, je na Twitterju uporabniku odgovoril, da še vedno računa, da bo do konca leta 2020 na cestah milijon avtomobilov Tesla, ki bodo lahko služili kot robotski taksiji.

Trdi, da naj bi v letošnjem letu pri Tesli zaključili s programsko opremo, ki bo omogočila popolnoma samostojno vožnjo, preko brezžične (OTA) nadgradnje pa naj bi jo prejela vsa vozila, ki so bila narejena od leta 2016 naprej. Ta vozila imajo namreč vgrajeno vso potrebno strojno opremo, da ta programska oprema lahko deluje.

Muskove napovedi je seveda vedno treba vzeti z nekoliko skepse, saj je svoje besede že velikokrat požrl, oz. jih prestavil v prihodnost. Tudi ob tokratni trditvi je pristavil stavek s pogojnikom – omenil je, da je »velika neznanka« regulacija oz. dovoljenje države, ki bi morala v promet spustiti taka vozila.

Spomnimo – trenutno noben proizvajalec avtomobilov ni niti blizu temu, da bi avtomobili znali voziti sami. Z izjemo nekateri strogo nadzorovanih delov mesta, ki jih v ZDA obvladujejo Waymovi (podjetje je v lasti Googla) posebej prilagojeni avtomobili.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji