Objavljeno: 3.2.2011

Ekskluzivni časopis za iPad

Prvi mož in ustanovitelj News Corp Rupert Murdoch je na slavnostnem dogodku v New York Cityju skupaj s sodelavci in predstavniki Appla splavil časopis The Daily, ki bo izhajal samo na tablici iPad.

Gre za prvi tovrsten časopis in nov poskus trženja tiskanih medijev, ki so se v času poplave brezplačnih vsebin na internetu znašli v finančnih težavah zaradi upadanja naročil.

Medijski mogotec je doslej za projekt porabil 30 milijonov dolarjev, vsak teden pa ga bo olajšal za dodatnega pol milijona. Murdoch pričakuje, da bo s tedensko naročnino 99 dolarskih centov in letno 39,99 dolarjev projekt zaživel, kasneje pa računa tudi na oglase.

The Daily ni elektronska različica papirnatega časopisa, ampak želi izkoristiti prednosti novega medija, tako da poleg besedila in slik ponuja tudi videoposnetke, vsakodnevno izdajo pa bodo tekmo dneva posodabljali.

Vsak dan naj bi bilo na voljo vsaj 100 strani vsebin, v primeru uspeha pa se lahko The Dailyja nadejamo tudi na tablicah z operacijskim sistemom Android in podobnih napravah.

http://www.thedaily.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji