Objavljeno: 14.11.2012

Dropbox pri stotih milijonih

Priljubljeni spletni pomnilnik Dropbox je pravkar dosegel pomemben mejnik: 100 milijonov uporabnikov, cilj, ki ga je doslej doseglo zelo malo ponudnikov spletnih storitev. To jih brez dvoma uvršča med spletne velikane, po nekaterih ocenah, pa imajo več aktivnih uporabnikov, kot mogočnejši konkurenti (Google Drive, Microsoft SkyDrive, Apple iCloud).

Dropbox je tudi daleč najbolj pogosto uporabljen spletni pomnilnik, ki ga v svojih programih uporabljajo neodvisni ponudniki aplikacij, zlasti tistih za mobilne naprave. Pogosto je Dropbox celo prej podprt, kot domorodna storitev na posamezni platformi (Android - Google Drive, Apple - iCloud). V preteklosti je sicer Dropbox imel nekaj težav z zanesljivostjo in varnostjo, vendar so z ukrepi očitno te težave omejili.

Avtorji, ki so storitev začeli bolj za lastno rabo in povsem naključno (znana je zgodba o USB ključku, ki ga je prvotni avtor pozabil doma) trdijo, da je to kljub vsemu šele začetek zgodbe in za storitev napovedujejo še cel kup novosti. Mejnik pa proslavljajo z zbiranjem najbolj zanimivih zgodb v povezavi z uporabo Dropboxa. Kdor bo z zgodbo prišel na spisek 100 najbolj priljubljenih, bo dobil 10 GB brezplačnega dostopa - kar menda velja doživljensko (najbrž storitve, ne uporabnika). Tistih 10, ki pride na vrh lestvice, pa dobi kar 100 GB brezplačnega prostor v oblaku.

https://blog.dropbox.com/2012/11/thanks-a-hundred-million/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji