Objavljeno: 14.7.2017 01:00

Dell ponuja hibridni prenosnik z brezžičnim polnjenjem

Brezžično polnjenje akumulatorjev je danes večinoma omejeno na izbrane modele pametnih telefonov zgornjega cenovnega razreda. Toda v večjih napravah, kot so tablice in prenosniki, te tehnologije iz številnih razlogov doslej nismo srečali. Podjetje Dell to spreminja s hibridnim prenosnikom/tablico Latitude 7285, ki ga mnogi uvrščajo kot neposrednega tekmeca priljubljenemu hibridu Microsoft Surface.

Tudi če odmislimo brezžično polnjenje akumulatorjev, je Latitude 7285 nadpovprečno zmogljiv računalnik. Za razmeroma majhno napravo z 12,3-palčnim zaslonom ima lahko vgrajene procesorje Intel do različice Core i7, 8 GB RAM enote SSD do velikosti 256 GB. Zaslon se ponaša z zelo visoko ločljivostjo 2.880 x 1.920 pik, popoln je tudi nabor vmesnikov. Kljub vsemu je Latitude debel le 7,25 mm in tehta komaj 0,68 kg, ko ga uporabljamo kot tablico.

Zaradi tega ne preseneča, da je cena ustrezno visoka – od 1.200 do 2.000 dolarjev, odvisno od konfiguracije. Zadeva postane še posebej zanimiva, če si namesto standardne tipkovnice omislimo Dell Latitude Wireless Charging Keyboard in ustrezno polnilno podlogo, ki zagotavlja moč polnjenja 30W. Toda pozor, če želimo računalnik polniti brezžično, moramo k zgoraj naštetim cenam prišteti še zajetnih 550 dolarjev za brezžični polnilni komplet.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji