Objavljeno: 12.10.2015

Dell bo prevzel EMC

Družbi sta se pogodili za vrtoglavih 67 milijard ameriških dolarjev, ki jih bo Dell poravnal v gotovini in delnicah. Skupno podjetje bo vodil John Dell, šef EMCja John Tucci pa bo po izpeljanem poslu odstopil. 

Gre za povsem novo poglavje v zgodovini Della, nekdanjega ponudnika PC računalnikov. Šlo bo namreč za eno največjih združitev v zgodovini IT industrije, saj bo eden največjih ponudnikov strežniške opreme prevzel največjega ponudnika sistemov za hrambo podatkov. Vrednost celotnega EMCja je bila doslej ocenjena na okoli 50 milijard ameriških dolarjev. Zanimivo pa je, da naj bi VMware, doslej del EMCja, še naprej posloval kot samostojna družba. Vprašanje je, koliko časa bo kot partner še obstal Cisco Systems, saj podoben asortiman izdelkov kot Cisco ponuja tudi Dell Networking. Pri Dellu se namreč z združitvijo nadejajo precejšnjih sinergij in posledično prihrankov.

Dell bo po prevzemu, ki naj bi bil končan sredi prihodnjega leta, postal edini ponudnik, ki ima na svojih prodajnih policah vse: od PCjev, do opreme za podatkovne centre. Filozofija, ki sta jo prav nedavno opustila IBM in HP.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji