Objavljeno: 5.4.2019 14:00

Del »izgubljenih« vsebin MySpace po novem na voljo na archive.org

Poročali smo že, da je MySpace, nekdaj izredno priljubljen predhodnik današnjih družabnih omrežij, pred kratkim izgubil vse vsebine, ki so jih uporabniki nanj naložili pred letom 2015. Vsaj delček teh je sedaj dostopen v internetnem arhivu archive.org.

MySpace, ki menda še vedno obstaja, je v marcu sporočil, da se jim je zalomilo pri migraciji na nove strežnike, zato so pri tem nepovratno izgubili več kot 50 milijonov datotek, ki so jih uporabniki vanj naložili med letoma 2003 in 2015. Gre za fotografije, glasbene in video datoteke. »Izguba« je sumljiva, saj so uporabniki poročali, da do datotek ni bilo mogoče priti že mesec prej, zato so se razširile govorice, da je imelo podjetje s hranjenjem in arhiviranjem teh podatkov previsoke stroške. Zato je podatke enostavno – zbrisalo.

Kakorkoli, v archive.com (ki v Wayback Machine hrani tudi zlata vredne posnetke starih različic množice spletnih strani) so objavili 490.000 glasbenih datotek mp3, ki jih je iz servisa MySpace nekoč sestavila »anonimna akademska študija«. Datoteke predstavljajo le delček izgubljenih vsebin, pa vendar – če jih kdo potrebuje, so na voljo tukaj.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji