Oglasno sporočilo
Objavljeno: 15.9.2020 10:00

Citroënov hibridni SUV pooseblja ë-udobje

Citroënova elektrifikacija pogona v segmentu SUV preprosto prepriča. Priključni hibrid Citroën C5 Aircros Hybrid stavi na prostornost in udobje ter tiho in varčno vožnjo.

SUV z nizko porabo goriva? Da, tudi to je mogoče, najlepši dokaz je Citroën C5 Aircros Hybrid, ki se do 55 kilometrov povsem neslišno pelje na elektriko, pa vendar ne sklepa kompromisov glede prostora, udobja, zmogljivosti ali sloga.

Najboljše iz dveh svetov

Vse prednosti 100-odstotnega električnega pogona za vsakodnevne vožnje združuje z vsestranskostjo in dosegom, ki ju zagotavlja motor z notranjim zgorevanjem za daljša potovanja. Zmogljivosti je v vsakem trenutku dovolj, za to skrbi izredno posrečena kombinacija 8-stopenjskega menjalnika ter električnega in turbobencinskega motorja PureTech – voznik ima na voljo kar 225 »sistemskih« konjskih moči. Neslišna in brezemisijska vožnja na elektriko je mogoča do hitrosti 135 km/h, s hitrim polnjenjem pa je izpraznjena baterija napolnjena v manj kot dveh urah. V načinu vožnje »Brake Mode« močnejša regeneracija energije poskrbi za polnjenje baterije pri upočasnjevanju in zaviranju.

Prostoren, udoben in digitaliziran

Potniško kabino odlikujeta izjemna zračnost in prostornost, pridih sodobnosti ji daje par velikih zaslonov – na osrednji konzoli in v obliki digitalnih in nadvse preglednih merilnikov. Tudi udobje je pisano z veliko začetnico. Razvajali vas bodo vrhunski sedeži – v zadnji vrsti so trije enakovredni sedeži, ki se lahko premaknejo za 15 cm in nagnejo v pet različnih položajev –, samodejni menjalnik in napredno vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki še tako slabo podlago naredijo udobno, da boste po kratki ali dolgi vožnji iz vozila stopili spočiti in nasmejani.

Prostornost in prilagodljivost bodo cenili družine in posamezniki z aktivnim življenjskim slogom, pri katerem ne gre brez prevažanja najrazličnejših športnih pripomočkov. Prtljažnik in kabina Citroënovega priključnega hibrida namreč zagotavljata precej več prostora in prilagodljivosti od istovrstnih vozil konkurence.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji